Adoptieprocedure in België

Een kind adopteren uit België

Een adoptieprocedure in België gebeurt niet zomaar in een-twee-drie. Je zal tijdens dit adoptieverhaal heel wat vraagtekens tegenkomen, zoals over de landsafhankelijke voorwaarden voor een adoptie in eigen land. Ook het voorbereiden van je familie en vrienden komt met de nodige emotionele veerkracht. Bij Tara Adoptiecoaching in Leuven gids ik je doorheen alle mooie momenten, alsook de moeilijke tijden.

Ik coach jou doorheen de adoptieprocedure

Zelf ben ik, Tara Mergeay, geadopteerd uit Indië. Als trotse Belg, sociaal assistente, life coach en adoptie-experte help ik graag bij vragen over de adoptieprocedure in ons land. Ik geef jou de steun die je nodig hebt en praat met jou wanneer je onzeker bent tijdens de lange procedure. Is jouw adoptieprocedure reeds afgerond, maar kan je wat hulp gebruiken bij het opvoeden? Ik sta altijd voor je klaar.

Coaching in een discrete sfeer

Heb jij vragen over hoe een adoptie in België werkt? Wil je meer weten over een interlandelijke adoptie? Of wil je zeer diepe gevoelens met iemand delen? Bij mij gebeurt dit alles in een gemoedelijke en vertrouwelijke sfeer. De gesprekken die plaatsvinden in mijn kantoor, blijven ook daar. Verder reken je op een hyperpersoonlijke coaching. Dat kan alleen, maar ook met partners of kind(eren) erbij. Op die manier geniet je van begeleiding op elk punt van de adoptieprocedure.

Tara, adoptiecoach voor adoptie België

Coaching voor kandidaat-adoptieouders van een kind of jongere uit België

Ben jij kandidaat-adoptieouder of ga je binnenkort adoptieouder worden van een kind uit België, maar heb je nog vragen over de adoptieprocedure? Ik sta je met veel plezier bij tijdens de emotionele rollercoaster. Hierbij neem ik geen rol aan van een maatschappelijk assistent of therapeut. Je kan me eerder zien als een externe adviseur die je toont welke belangrijke informatie het proces inhoudt en hoe je eraan begint. Twijfel je nog over je rol als toekomstige ouder? Dankzij mijn ervaring als geadopteerde en kennis over de adoptiewetten hoop ik jou steun te bieden waar nodig tijdens de adoptieprocedure. Op die manier sta je sterker in je schoenen, ook al krijg je een negatief verslag van de rechter of krijg je te maken met onzekerheden in de nabije omgeving. Mijn coaching geeft je de kans om veerkrachtiger te worden als alleenstaande ouder of koppel. Tijdens de sessies pingpongen we over allerlei concepten, zoals rouw, hechting en opvoeding, zodat je over een groter vertrouwen beschikt.

Hoe een kind uit België adopteren? Opvoedkundige vragen bij adoptie? Ik ondersteun, luister en begeleid ieder facet van adoptie in Vlaanderen.

adoptie België

Vragen bij een adoptie? Op zoek naar een luisterend oor? Maak kennis met mijn werkwijze als adoptiecoach.

Kom rustig kennismaken

Tijdens een verkennend gesprek bij mij in Leuven - of bij jou - laat ik je rustig toelichten waarom je me contacteerde. Waarom klop je aan bij een adoptiecoach? Wil je een kind adopteren? Terug naar je roots? Wat met hechtingsproblematiek? Waarbij hoop je geholpen te worden? Als coach en ervaringsdeskundige zal ik je gevoelens, vragen en bezorgdheden anders benaderen dan een psycholoog of therapeut. Ik licht je met plezier tot in de puntjes toe hoe ik te werk ga.

Vertrouwelijk opstarten

Een klik tijdens onze intake? Fijn! Dan plannen we onze eerste coaching sessie in. Ik trakteer je meteen op een pocketboekje voor al je notities. Als je zelf neerpent, kan je advies beter interpreteren. Na afloop thuis reflecteren, is zo ook een stuk makkelijker. Iedere sessie eindigt met enkele open vragen. Stellingen waarover je mag nadenken. Onze volgende one-to-one starten we met het bespreken van je antwoorden. Op die manier werken we gefundeerd en stapsgewijs. Precies volgens het tempo waar jij je comfortabel bij voelt.

Adoptiecoaching op maat

Slechts drie keer afspreken omtrent gewoontes en gebruiken uit je herkomstland, maandelijks meeten tijdens de adoptieprocedure of samen je rootsreis plannen: aan jou de keuze hoe vaak ik je ontvang. Als adoptiecoach rol ik geen standaardplan uit. Er bestaat nu eenmaal geen vaste formule voor adoptiebeleving. Even geen zin om langs te komen of net wekelijks goesting om je hart te luchten? Ik ondersteun, motiveer en begeleid wanneer jij dit vraagt.

Tarieven adoptiecoaching

  • Kennismakingsgesprek: 15 euro (60 min)
  •  Coaching sessie: 110 euro (120 min)

Gesprekken kunnen plaatsvinden in mijn kantoor te Leuven of bij jou thuis.
Vanwege COVID maatregelen kan het gesprek nu ook online

Binnen 48 uur na je sessie ontvang je een digitale factuur via e-mail. Richt je overschrijving aan rekeningnummer BE50 9731 9129 2118 met vermelding van je familienaam.

Als kleine onderneming is Adoptiecoach onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. Btw niet van toepassing.

Stel mij al jouw vragen rond de adoptieprocedure

Mijn visie bij de adoptieprocedure is dat jij alle tijd en ruimte krijgt om vragen te stellen. Dat kan tijdens een van de lezingen over adoptie, informerende sessies of tijdens een adoptieweekend. Contacteer mij alvast door het contactformulier in te vullen of bereik me telefonisch om een intakegesprek in te plannen.

Adoptie België

Meer adoptieadvies op maat ontdekken?

Coaching en advies voor geadopteerden

Nieuwsgierig naar je land van oorsprong? Niet altijd een thuisgevoel in je adoptiegezin? Binnenkort zelf ouder worden? 

Ik help geadopteerden in een vertrouwelijke sfeer bij het ontwarren van emotionele knopen en omarmen van hun eigen adoptieverhaal.

Coaching en advies voor adoptieouders

Krijgt je adoptiekind te maken met pesterijen op school? 

Twijfel je aan de hechting van je kind?

Moeite met het beantwoorden van vragen over de biologische ouders? Ik ondersteun adoptieouders aan de zijlijn als gepassioneerd mentor en discreet klankbord.


Gastspreker

Je leerlingen op een verrassende manier kennis laten maken met anders zijn? Gastspreker gezocht voor je studenten Sociaal Werk, Psychologie of Gezinswetenschappen?
Originele presentatie door een ervaringsdeskundige adoptie?

Adoptie België

Tara Adoptiecoach | Adoptie België

Hoe een kind adopteren? Opvoedkundige vragen bij adoptie? Ben je geadopteerd en op zoek naar je roots? Ik ondersteun, luister en begeleid ieder facet van adoptie in Vlaanderen.

T. 0477 29 68 84
M. info@adoptiecoach.be

Adoptieadvies op maat

Ontdek onze socials: Instagram - LinkedIn

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x