Ieder adoptieverhaal is uniek, net als iedere adoptiecoaching

Hoe een kind adopteren? Opvoedkundige vragen? Ben je geadopteerd?

Adoptiecoaching op jouw ritme met een adoptie-expert

Ik ben Tara Mergeay, geadopteerd uit Indië, trotse Belg, sociaal assistente, life coach en adoptie-expert. Voel je je onzeker tijdens de lange adoptieprocedure? Is hulp bij opvoeden af en toe welkom? Ben je als geadopteerde nieuwsgierig naar je herkomstland? Ik heb mijn eigen roots met vallen en opstaan ontdekt, geweerd en uiteindelijk omarmd. Vandaag deel ik als adoptie-ervaringsdeskundige met plezier en respect tips, tricks en tools met kandidaat-adoptieouders, adoptieouders en geadopteerden.

Hoe ga ik te werk als adoptie-expert?

In een gemoedelijke en discrete sfeer reik ik adoptiecoaching en tips over het adoptietraject op je eigen ritme aan. Ik werk niet met standaardvragen of -trajecten, maar wel met hyperpersoonlijke coaching, individueel, in koppelverband of met je kind(eren) erbij. Als adoptie-expert bied ik begeleiding die je ontzorgt, ongeacht waar je je in het adoptieverhaal bevindt. Naast sessies in mijn praktijk te Leuven - of bij jou thuis - organiseer ik als adoptie-expert ook allround coachweekends voor kandidaat-adoptieouders en adoptieouders. Én kan je mij als gastspreker uitnodigen op je school of organisatie voor een verhelderend adoptieleermoment.

Hoe adopteren? Opvoedkundige vragen bij adoptie? Ben je geadopteerd en op zoek naar je roots? Ik ondersteun, luister en begeleid ieder facet van adoptie in Vlaanderen.

Rustig kennismaken

Tijdens een verkennend gesprek laat ik je rustig toelichten waarom je mij, een adoptie-expert, contacteerde.

Vertrouwelijk opstarten

Voel jij een klik tijdens onze intake? Fijn! Dan plannen we onze eerste coachingsessie in.

Coaching op maat

Het is aan jou de keuze hoe vaak ik je ontvang: 3 keer afspreken, maandelijks meeten of samen je rootsreis plannen? Het kan allemaal!

Tarieven

Je betaalt €15 voor een kennismakingsgesprek en €110 voor een sessie van 120 minuten.

Adoptiecoach Tara

Waarom ik, Tara Mergeay, adoptiecoach ben? Niet enkel omdat ik geadopteerd ben, maar vooral omdat ik het romantische beeld van adoptie dat (kandidaat) adoptieouders soms hebben, de wereld wil uithelpen. Ik doe dit zonder oordeel te vellen, wel om de verwachtingen realistisch te houden. Een kinderwens kan groot zijn, men kan over de nodige financiële middelen beschikken om tot adoptie over te gaan, maar er is meer om rekening mee te houden. Adoptie is geen magische oplossing voor een onvervulde kinderwens. Adoptie komt met afstand. Een kind neemt immers afscheid van de biologische ouders, terwijl onbekenden familie worden. Ik zet steevast het belang van het kind centraal. Adoptie gaat altijd om het vinden van ouders voor kinderen, nooit om het vinden van kinderen zodat mensen zich ouders mogen noemen.

Plan een intakegesprek in

 Wanneer je te maken hebt met adoptie als geadopteerde; afstandouders /eerste ouders; kandidaat-adoptieouder; adoptieouders; of als partner, als familielid; of werkgewijs, ik sta je daarin bij met het geven van realistische inzichten over wat de procedure inhoudt, wat er allemaal bij het verwerkingsproces komt kijken, maar steun je ook als je op zoek wilt gaan naar je roots. Plan hiervoor zeker een afspraak met mij in of schrijf je in voor een lezing over adoptie.

Werkwijze

group

Rustig kennismaken

Tijdens een verkennend gesprek laat ik je rustig toelichten waarom je me contacteerde.

trending_up

Vertrouwelijk opstarten

Een klik tijdens onze intake? Fijn! Dan plannen we onze eerste coaching sessie in.

forum

Coaching op maat

Aan jou de keuze hoe vaak ik je ontvang: 3 keer afspreken, maandelijks meeten of samen je rootsreis plannen.

credit_card

Tarieven

€ 15 voor een kennismakingsgesprek - 110 € voor een sessie van 120 minuten .

{{ quote_text }}

star
star

{{ name }}

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x