Coaching en advies

Als geen ander weet ik hoe het is om te zoeken naar herkenning en erkenning. Op je eigen tempo, zorgen we er samen voor dat jij je goed voelt in je vel en je omgeving, in het hier en nu. Lees meer over mijn coaching en advies voor geadopteerden, kandidaat-adoptieouders en adoptieouders.

Alles begint met een (online) kennismakingsgesprek waarin ik luister naar je noden en vragen. Dan leg ik jou ook rustig mijn werkwijze uit. Samen bekijken en bespreken we welk traject het beste bij jou past. Op basis van die keuze stel ik een persoonlijke afsprakenfiche op. Handig, want zo weten we allebei precies wat we van elkaar mogen verwachten en wanneer we elkaar ontmoeten!

Elke adoptie is uniek dus ook elke sessie verdient een aanpak op maat. Ik tover geen voorgekauwde sessies uit mijn hoed. Liever pingpong ik samen met jou over de uitspraken, gedachten, herinneringen of theorieën die jou bezighouden, waarbij een lach of een traan natuurlijk is toegestaan!

Tijdens elk gesprek mag je jou verwachten aan …

  • Professionaliteit & objectiviteit | Ik (ver)oordeel niet. Ik heb mijn adoptie zelf verweerd, genegeerd en uiteindelijk omarmd. Dankzij mijn achtergrond als sociaal assistent en kennis van de sector deel ik graag zowel professionele als persoonlijke ervaringen, van ups tot downs. Ik help je waar ik kan als adoptiecoach. Ik ken mijn grenzen en zal niet aarzelen jou door te verwijzen naar een passende collega indien nodig. 
  • Veiligheid & openheid | Ik creëer een laagdrempelige, veilige en open omgeving waar alles bespreekbaar is, zoals gedachten, hoop en frustraties. Ik ben niet verbonden aan een adoptiebureau en heb als coach beroepsgeheim. Wat jij vertelt, verlaat de deuren van de kamer niet. Je zult trouwens merken dat ik niets noteer, zo krijg je mijn onverdeelde aandacht. Je bepaalt wat je belangrijk vindt om zelf te noteren, daardoor ga je sneller aha-momenten ervaren. Al zal ik je soms aansporen om iets op te schrijven, ik blijf uiteraard een coach die het goed met je meent. Elke sessie eindigt met twee à drie vragen over de voorbije sessie ter voorbereiding van ons volgende gesprek. Zo bouwen we aan een kader en continuïteit.  
  • Transparantie & respect | Ik waak erover dat we in een sfeer van vertrouwen een goed gesprek hebben binnen de voorziene tijd. Dit met respect naar jouw tempo toe. Ik bepaal bovendien niet de frequentie van de sessies. Jij kiest wanneer je klaar bent voor de volgende sessie.

Adoptiecoaching opstarten die je in jouw kracht zet? Plan een kennismakingsgesprek en ontdek of mijn begeleiding bij jou past.


Authentieke trajecten adoptiecoaching

ADOPTIEWEEKEND

We trekken samen naar een rustgevend logies in het hartje van de Ardennen. Zonder prikkels en afleiding. Je krijgt er als kandidaat-adoptieouder de ruimte en tijd om je onzekerheden te bespreken, je ziel bloot te leggen en je toekomstige rol als ouder optimaal voor te bereiden. Met mooie herinneringen, een frisse blik op de adoptieprocedure en een rugzak vol praktische tips keer je na twee dagen huiswaarts.

 SESSIES

Na een fijne kennismaking plannen we een-op-eengesprekken in. Jij bent aan zet wanneer we elkaar zien om je ervaringen en noden te bespreken. Ik bied jou graag de nodige tijd en ruimte om je te verdiepen in het waarom van je vragen, wat je ermee kan doen en hoe je het kan aanpakken. Ik werk respectvol en in de diepte, waardoor de sessies twee uur duren. Na afloop ben je vrij om een opvolgconsult in te boeken.

12-DELIG COACHINGSTRAJECT

Misschien lijkt het adoptieweekend jou op het lijf geschreven, maar is een coachingsweekend een tikkeltje te intens. Daarvoor heb ik veel begrip. Je kan ook kiezen voor diezelfde uitvoerige begeleiding en ondersteuning tijdens twaalf losse sessies. Samen zoeken we antwoorden of manieren om met onbeantwoorde vragen en verlangens om te springen. Ik ben er twaalf sessies helemaal voor jou. 

Adoptiecoaching op jouw maat, volgens jouw ritme

Omdat je ervaringen, vragen, uitdagingen en bezorgdheden 100 % uniek zijn, kan je na een vierdelige of twaalfdelige coaching steeds extra een-op-eengesprekken inplannen. Zo kunnen we helemaal tegemoetkomen aan je noden! 

Mijn visie

Coaching en advies

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x