Adoptie: twee werelden, één familie

Geadopteerden, adoptieouders, kandidaat-adoptieouders, … Het is duidelijk dat adoptie niet vanuit één bril bekeken kan worden. Toch is dat vandaag nog vaak het geval. Met een kleine tournee langs scholen, buurtwerkingen, parochiecentra, cultuurhuizen en theaterzalen wil ik, adoptiecoachTara, het verschil maken. Hoe? Ik hoop je te verbazen met eigen ervaringen, informeren met onweerlegbare feiten en inspireren met warme verhalen. Mijn doel? Adoptie bevattelijk en bespreekbaar maken voor een zo groot mogelijk publiek.

“Ik geloof dat adoptie geen eenzijdig, maar wel een verhaal met talrijke perspectieven is. Sta je ervoor open om adoptie vanuit verschillende standpunten te benaderen? Dan word je rijker in inzichten en die helpen om een eigen adoptie te verwerken. Verwerking is trouwens geen wedstrijd, ieders tempo is uniek. Adoptie is immers voor het leven …” - Tara Mergeay

Hoe er vandaag gekeken wordt naar adoptie, heeft veel te maken met hoe adoptie de voorbije jaren in beeld gebracht werd. Rooskleurig of bitterzwart, met weinig ruimte voor nuance. Ik neem het podium om een realistisch beeld van adoptie te schetsen.  Ik heb aandacht voor de verschillende spelers in het adoptieverhaal en legt in deze presentatie de spotslights op de thema's: identiteit, trauma & rootstocht. Vragen als wanneer spreken we van adoptie als een trauma? waarom zoeken geadopteerde, naar wat of wie zoeken ze? Hoe start je zo’n tocht? Wat zijn de do’s & don’t praktisch, emotioneel…. Wat na de zoektocht?  Ik heb (niet) gevonden ! Hoe kunnen wij als niet-geadopteerde helpen/ondersteunen?  Kunnen we als adoptieouders de zoektocht al starten?... Al deze puzzelstukjes en nog veel meer worden belicht tijdens deze vormingsavond zodat je naar huis gaat met warme en begripvolle handvaten. 

Prijs
Gratis, consumpties ter plaatse te betalen

Praktische gegevens

20 Okt 2023 - De deuren gaan open om 19:00 uur en de infoavond begint stipt om 20:00 uur  
Zaal G-12
Zwart Zusterstraat 16 - Dijlemolens (Hoofdingang)
3000 Leuven
Parking: betalende zone tot 21u




Fotograaf: The Vigilante Photography

Adoptie: twee werelden, één familie
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Adoptie: twee werelden, één familie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x