Over Tara

Hallo, ik ben Tara Mergeay, sociaal assistent en coach. Geadopteerd uit Indië (Calcutta) en trotse Belg, Zemstenaar en Leuvenaar. Welkom! Sinds 2018 informeer, help en gids ik kandidaat-adoptieouders, adoptieouders en geadopteerde als gepassioneerd adoptiecoach.


Tara, het weesmeisje

Ik zou geboren zijn in 1982. Maar daar kan niemand me zekerheid over bieden. Oktober 1983, vanaf dan kan ik mijn persoonlijke tijdlijn reconstrueren. Met weinig informatie, maar veel nieuwsgierigheid en liefde nam mijn adoptiemama me mee vanuit het weeshuis van Moeder Teresa naar hun gezinswoning in het Vlaams-Brabantse Zemst. Ik krijg niet alleen een warme ontvangst van mijn Belgische broer en adoptiepapa. Ook familie, vrienden, buren en kennissen zijn enthousiast en nieuwsgierig over de komst van dat schattige Indische weesmeisje.


Tara, de ontdekkingsreiziger

In de lagere school ondervind ik leerproblemen, maar mijn dyscalculie houdt me niet tegen. Ik word geweldig ondersteund door lieve juffen en meesters. En sta mijn mannetje tegenover leeftijdsgenootjes met rake opmerkingen over mijn huidskleur en achtergrond. Maar hoe meer ik begin te puberen, hoe moeilijker het is mijn roots te aanvaarden. Tijdens mijn studies Sociaal Assistent en een boeiende stage bij een adoptiebureau groeien mijn eigen vragen en nieuwsgierigheid. Ik ga op eerste trip naar Indië zonder enige voorbereiding. Geen plan hebben, blijkt geen succesformule te zijn, integendeel zelfs.  Ik ben meer klaar om de wereld te ontdekken dan in mijn verleden te duiken. Ik maak er een sport van enkele maanden te werken op Belgische grondgebied en dan hop mijn rugzak te nemen en eropuit te trekken.


Tara, de adoptiecoach

Warm ingeduffeld, te midden van een indrukwekkende ijsvlakte ben ik tijdens een expeditie in Antarctica getuige van een adoptie. Een koningspinguïn ontfermt zich er over een jong dat niet het hare is. En plots besluit ik mijn kennis, mijn reizen en mijn ervaringen omtrent adoptie te delen met anderen. Ik volg het advies van mijn mentor Jo Labens en grijp mijn eigen herkomst als een kans. In 2018 hak ik de knoop door en start ik officieel als adoptiecoach. Ik luister aandachtig, informeer tot in de puntjes en gids met veel geduld kandidaat-adoptieouders, adoptieouders en geadopteerde. Elkaar helpen, inzichten bieden, voorbereiden en waar mogelijk ontzorgen: ik kan me eerlijk gezegd geen mooier doel inbeelden!


Over Tara

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x