Adoptie Zuid-Amerika

Een kind adopteren uit Zuid-Amerika?

Er komt heel wat kijken bij een adoptie. Zit je met vraagtekens bij de landsafhankelijke voorwaarden voor een adoptie in Zuid-Amerika? Je wilt je familie en vrienden voorbereiden op de komst van een adoptiekind? Als adoptiecoach gids ik je doorheen de mooie pieken en onzekere dalen van de adoptieprocedure.

Vragen bij adoptie uit Zuid-Amerika?  Ontdek adoptiecoaching op jouw maat.

Ik ben Tara Mergeay, geadopteerd uit Indië, trotse Belg, sociaal assistente en life coach. Voel je je onzeker tijdens de lange adoptieprocedure? Heb je een kind geadopteerd uit Zuid-Amerika en is hulp bij opvoeden af en toe welkom? 

In een gemoedelijke en discrete sfeer reik ik adoptiecoaching op je eigen ritme aan.

Geen standaardvragen of -trajecten maar hyperpersoonlijke coaching individueel, in koppelverband of met je kind(eren) erbij.
Begeleiding die je ontzorgt, ongeacht waar je je in het adoptieverhaal bevindt.

Tara, adoptiecoach voor adoptie Zuid-Amerika

Coaching voor kandidaat-adoptieouders van een kind uit Zuid-Amerika

Ben je kandidaat-adoptieouder, of ga je binnenkort adoptieouder worden van een kind uit Zuid-Amerika?
Als adoptiecoach sta ik, Tara Mergeay, je bij tijdens de emotionele rollercoaster die een adoptietraject kan zijn. Ik vervul geen rol als maatschappelijk assistent, psycholoog of therapeut gedurende de procedure, maar treed op als externe adviseur. Een veilige haven waar je als kandidaat-adoptieouder terecht kan met je onzekerheden.

Twijfels bij je rol als toekomstige ouder? Ik combineer mijn actuele kennis van de adoptiewetgeving en mensenrechten met mijn eigen ervaringen als geadopteerde.

Dankzij tips op maat ga je als kandidaat-adoptieouder sterker in je schoenen staan. Een negatief verslag van de rechter of onzekerheden in je nabije omgeving? Dit zie ik als kans om je als alleenstaande ouder of koppel veerkrachtiger te maken. Samen pakken we thema’s als rouw, hechting, slaapproblemen, loyaliteit en opvoeding in de diepte aan. 

No worries, ik geef géén saaie theorieles. Wel pingpongen we over deze concepten zodat je over een groter vertrouwen beschikt bij een nieuw maatschappelijk onderzoek.

Hoe een kind uit Zuid-Amerika adopteren? Opvoedkundige vragen bij adoptie? Ik ondersteun, luister en begeleid ieder facet van adoptie in Vlaanderen.

adoptie Zuid-Amerika

Vragen bij een adoptie? Op zoek naar een luisterend oor? Maak kennis met mijn werkwijze als adoptiecoach.

Kom rustig kennismaken

Tijdens een verkennend gesprek bij mij in Leuven - of bij jou - laat ik je rustig toelichten waarom je me contacteerde. Waarom klop je aan bij een adoptiecoach? Wil je een kind adopteren? Terug naar je roots? Wat met hechtingsproblematiek? Waarbij hoop je geholpen te worden? Als coach en ervaringsdeskundige zal ik je gevoelens, vragen en bezorgdheden anders benaderen dan een psycholoog of therapeut. Ik licht je met plezier tot in de puntjes toe hoe ik te werk ga.

Vertrouwelijk opstarten

Een klik tijdens onze intake? Fijn! Dan plannen we onze eerste coaching sessie in. Ik trakteer je meteen op een pocketboekje voor al je notities. Als je zelf neerpent, kan je advies beter interpreteren. Na afloop thuis reflecteren, is zo ook een stuk makkelijker. Iedere sessie eindigt met enkele open vragen. Stellingen waarover je mag nadenken. Onze volgende one-to-one starten we met het bespreken van je antwoorden. Op die manier werken we gefundeerd en stapsgewijs. Precies volgens het tempo waar jij je comfortabel bij voelt.

Adoptiecoaching op maat

Slechts drie keer afspreken omtrent gewoontes en gebruiken uit je herkomstland, maandelijks meeten tijdens de adoptieprocedure of samen je rootsreis plannen: aan jou de keuze hoe vaak ik je ontvang. Als adoptiecoach rol ik geen standaardplan uit. Er bestaat nu eenmaal geen vaste formule voor adoptiebeleving. Even geen zin om langs te komen of net wekelijks goesting om je hart te luchten? Ik ondersteun, motiveer en begeleid wanneer jij dit vraagt.

Tarieven adoptiecoaching

  • Kennismakingsgesprek: 15 euro (60 min)
  •  Coaching sessie: 110 euro (120 min)

Gesprekken kunnen plaatsvinden in mijn kantoor te Leuven of bij jou thuis.
Vanwege COVID maatregelen kan het gesprek nu ook online

Binnen 48 uur na je sessie ontvang je een digitale factuur via e-mail. Richt je overschrijving aan rekeningnummer BE50 9731 9129 2118 met vermelding van je familienaam.

Als kleine onderneming is Adoptiecoach onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting. Btw niet van toepassing.

Coachweekends voor al jouw vragen rond adoptie van een kind uit Zuid-Amerika

Naast sessies in mijn praktijk te Leuven - of bij jou thuis - organiseer ik ook allround coachweekends voor kandidaat-adoptieouders. Én kan je mij als gastspreker uitnodigen op je school voor een verhelderend adoptieleermoment.

Adoptie Zuid-Amerika

Meer adoptieadvies op maat ontdekken?

Coaching en advies voor geadopteerden

Nieuwsgierig naar je land van oorsprong? Niet altijd een thuisgevoel in je adoptiegezin? Binnenkort zelf ouder worden? 

Ik help geadopteerden in een vertrouwelijke sfeer bij het ontwarren van emotionele knopen en omarmen van hun eigen adoptieverhaal.

Coaching en advies voor adoptieouders

Krijgt je adoptiekind te maken met pesterijen op school? 

Twijfel je aan de hechting van je kind?

Moeite met het beantwoorden van vragen over de biologische ouders? Ik ondersteun adoptieouders aan de zijlijn als gepassioneerd mentor en discreet klankbord.


Gastspreker

Je leerlingen op een verrassende manier kennis laten maken met anders zijn? Gastspreker gezocht voor je studenten Sociaal Werk, Psychologie of Gezinswetenschappen?
Originele presentatie door een ervaringsdeskundige adoptie?

Adoptie Zuid-Amerika

Tara Adoptiecoach | Adoptie Zuid-Amerika

Hoe een kind adopteren? Opvoedkundige vragen bij adoptie? Ben je geadopteerd en op zoek naar je roots? Ik ondersteun, luister en begeleid ieder facet van adoptie in Vlaanderen.

T. 0477 29 68 84
M. info@adoptiecoach.be

Adoptieadvies op maat

Ontdek onze socials: InstagramLinkedIn

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x