Ketnet zet adoptie in de spotlights!

#LikeMe, Ik wou dat het programma een creatie was van mijn eigen geest, helaas.
Het is dankzij Thomas van Goethem,productiehuis FabricMagic en het harde werk van de hele cast dat wij mogen meegenieten van 'de wereld van Caro!'

Ik mag dan wel al 38 jaar zijn. Met mijn leeftijd besef ik maar al te goed dat ik niet echt behoor tot de doelgroep van KETNET. Toch ben ik niet verlegen om te zeggen dat ik een enorme fan ben van het programma #LikeMe.
Waarom? Het is een mooi verhaal. Sterke acteerprestaties van een zeer talentvolle cast. De liedjes zijn voor mij pure nostalgie. Ze kaarten gevoelige sociale thema’s aan zoals: pesten, kanker, homohuwelijk, verraad, 1ste liefde … en dit op een respectvolle eerlijke manier.
Na het mini-concert heb ik de hele reeks in één weekend bekeken.
Geloof me het zal niet de laatste keer zijn in deze corona tijden waar #STAYSAFE in je kot een must is..

Ik ben enorme fan van het hoofdpersonage Caro. Haar verhaallijn in reeks1 kwam heel dicht bij mijn eigen realiteit. Een mama die de strijd aangaat tegen de dief in de nacht.
Gelukkig heeft mijn (adoptie)mama haar strijd gewonnen en niet verloren zoals caro's mama Kristel.
Wat heb ik toch telkens zachtjes mee zitten huilen met Caro. Dit dankzij de prachtige acteer-en zang talenten van Pommelien Thijs.

Tijdens reeks 2 werd ik beetje bij beetje fan van haar vijand Camille.
Voor een tweede maal kwam ineens de wereld van #LikeMe mijn realiteit binnenvallen.
Deze maal via het thema ADOPTIE !
Pijnlijke uitspraken als: " ik haat je ! Je bent mijn moeder niet, Ik kan niet uitleggen wat er in mijn hoofd omgaat" ’het intiem fragiel gesprek in de sporthal tussen Free (biologische mama) en Camille….stuk voor stuk zo herkenbare momenten. De geloofwaardigheid van gedachten, de gemengde gevoelens van een geadopteerde, het is allemaal prachtig in beeld gezet. De acteer-en zang talenten van Camille dhont lieten me ademloos achter.
Ben blij dat haar personage een happy end kreeg. Zoals zij daar samen met haar twee mama’s in de tuin zat… Ik moet stiekem toegeven dat ik wel wat jaloers was op Camille. Het was niet gemakkelijk om die tuin scene te zien zonder tranen en zonder op de pauze-knop te drukken. Want jammer genoeg voor mij en vele andere geadopeerde zal zo’n happy end maar een droom blijven.

Als adoptiecoach en als geadopteerde kan ik alleen maar toejuichen wanneer adoptie op een positieve manier op tv komt.  Ik hoop samen met de andere fans op een derde seizoen. Ik ben zo benieuwd wat ze dan voor Caro-Vince-Yemi-Camille in petto hebben maar vooral zouden  ze het adoptieverhaal verder door trekken?

Heb je de reeks nog niet gezien? Waar wacht je nog op? Open Ketnet app – kijk en geniet van de wereld van #LikeMe !!

Ben je geadopteerd en zit je met vragen, gevoelens en twijfels omtrent je biologische familie, wil je zoeken … aarzel niet om me te contacteren!
Heb je nood hebt aan een chat (anoniem) met lotsgenoten www.a-buddy.be
Ketnet zet adoptie in de spotlights!

Rascisme

Racisme en discriminatie. Het nieuws en sociale media tonen jammer genoeg het zoveelste incident in de VS. Een tragische incident dat had vermeden kunnen worden. Het probleem is niet enkel in de VS maar over de hele wereld.

Lees meer

Adoptie en film

Lees meer

UITSTEL DOOR CORONA VIRUS -NIEUWE DATUM KOMT SNEL !

Lees meer

UITNODIGING: BOEKVOORSTELLING - LEZING

Wil je graag weten wat de redes van afstand (kunnen) zijn en hoe geadopteerde de gevolgen van afstand ervaren? Kom dan naar de boekverstelling van deze talentvolle schrijfster.

Lees meer

Happy Halloween!

Lees meer

ADOPTIE WEEKEND : NURTURE VS NATURE

Het Adoptie weekendje gaat door in het mooie ‘chatdodo’. Gelegen in onze Vlaamse Ardennen: Villes sur neuf. Wat kan je verwachten? We kaarten thema’s aan zoals: rouwen, identiteit, loyaliteitsconflicten hechting, trauma, eet-slaap problemen, procedure, racisme, discriminatie, frustraties, ...

Lees meer

GEDICHT

De harde waarheid

Lees meer

HAPPY Vaderkesdag !

Enkele weken geleden stonden de mama’s in de picture , nu is het de beurt aan de papa’s. Een vader zijn is niet gemakkelijk, heel vaak draait het rond de mama.

Lees meer

HAPPY GENETIC IDENTITY DAY !

Vandaag, 30 mei is de nieuwe internationale dag van het recht op genetische identiteit. Wat houdt dat eigenlijk in 'recht op genetische identiteit'? Dit houdt in dat iedereen het recht heeft om zijn/haar medische en culturele achtergrond te kennen.

Lees meer

Kersverse grootouders moeten ook op zoek naar een manier om die nieuwe rol in te vullen. Maar hoe verloopt dit proces als je kleinkind geadopteerd is?

Mijn grootouders waren schatjes van mensen, beide koppels waren elkaars uiterste. Mijn vader komt uit een iets rijkere welstellende familie en mijn mama komt uit een middenklasse familie. De ouders van mijn mama genaamd 'bompa en bomma' zag ik dagelijks aangezien zij vlak naast de lagere school woonde.

Lees meer

HAPPY Moederkesdag !

Moederdag en Vaderdag, twee feestdagen die wereldwijd enthousiast gevierd worden. Dagen waarop mama’s en papa’s - terecht - in de schijnwerpers én de bloemetjes worden gezet. Maar zondag 12 mei, oftewel Moederdag, is niet voor iedereen een feest.

Lees meer

NIEUW ! Belastingvermindering Adoptiekosten

Binnenkort is het weer zover en moeten we onze belastingsbrief in vullen. Ik zag in het magazine 'De Tijd: Netto Belastinggids- De complete handleiding voor uw belasting aangifte- mei 2019-n°4 jaargang 13' onderstaand artikel.

Lees meer

Het Verdrag van Den HAAG

Lees meer

MIJN NIEUWJAARSBRIEF

Lees meer

Feestdagen: een mooie maar soms verwarrende tijd!

Lees meer

Binnenlandse geadopteerde : laat van je horen!

Lees meer

'a-Buddy' project is a go !

Lees meer

a-Buddy

Lees meer

SHANTI

Lees meer

Opgroeien in een weeshuis

Lees meer

Belang van een naam voor het kind

Lees meer

VERHAAL VAN EEN ADOPTIEKIND

Lees meer

Over mezelf

Lees meer

Trauma - Rouwen

Lees meer

Uitgelegd: adoptiejargon

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x