Coaching en advies voor adoptieouders

Krijgt je adoptiekind te maken met pesterijen op school? Twijfel je aan de hechting van je kind? Moeite met het beantwoorden van vragen over de biologische ouders? Ik ondersteun adoptieouders aan de zijlijn als gepassioneerd mentor en discreet klankbord.


Adoptieouder? Je staat er niet alleen voor

De komst van je adoptiekind is hét begin van je nieuw gezin. Maar hoe informeer je je kind gepast over zijn of haar herkomstland? Wat met verlatingsangst? Hoe reageer je op racisme? Het is geen gemakkelijke taak, maar je hoeft er als adoptieouder niet alleen voor te staan, ik help graag. Ik bied je in eerste instantie een luisterend oor. Ook informeer ik je als geadopteerde in alle vertrouwen over mijn eigen ervaringen, topmomenten en teleurstellingen. Situaties die je misschien herkenbaar in de oren klinken en om te buigen zijn naar doeltreffende tips voor jouw warm nest.


Hulp bij opvoeden: van baby tot jongvolwassene

Ik treed niet enkel op als mentor tijdens de eerste hoofdstukken van het adoptieverhaal. Kleuters met nachtmerries, kinderen die zich buitengesloten voelen, pubers met een dubbele loyaliteit ten opzichte van hun biologische ouders en adoptieouders, jongvolwassenen die hun land van herkomst willen bezoeken: steeds aan het juiste adres bij adoptiecoach Tara. Gesprekken kunnen plaatsvinden met jou, je kind of met andere naaste familieleden zoals de broer, zus of grootouder.


Intensief coachweekend op maat

Misschien laat je agenda het niet toe regelmatig een afspraak in te plannen of hou je ervan te bezinnen in een andere omgeving? Contacteer me dan gerust voor een gepersonaliseerd coachweekend. We trekken dan samen naar een rustgevend logies in het hartje van de Ardennen. Zonder prikkels en afleiding. Je krijgt er als adoptieouder de ruimte en tijd om je onzekerheden te bespreken, je ziel bloot te leggen en je rol als ouder te verkennen en versterken. Met mooie herinneringen, een frisse blik op de adoptie en een rugzak vol praktische tips keer je na twee dagen huiswaarts.


Als adoptieouder op zoek naar praktische tips en antwoorden op opvoedkundige vragen? Contacteer mij voor persoonlijke coaching in Leuven en omstreken.

Coaching en advies voor adoptieouders
  • {{ message }}
  • {{ bookable_message }}
  • {{ event_message }}
Coaching en advies voor adoptieouders

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x